Camus Ile de Ré Double Matured 40% 0,7l (karton)
Oblast Bois Ordinaires
Tato oblast zahrnuje regiony Ile de Re a Ile d'Oleron a eaux-de-vie s velmi charakteristickou přímořskou chutí. Blízkost oceánu vede k výrazné chuti a to vedlo k uvedení některých úžasných koňaků na trh, jako například vyrábí Camus.
Jean-Baptiste Camus s několika společníky založil v roce 1863 splečnost s cílem vytvořit koňak, který by dosahoval nevyšších kvalit. Ohlas na jejich koňak byl natolik pozitivní, že umožnil Jean-Baptistovi odkoupit podíly ostatních partnerů a založení vlastního koňakového domu nesoucí jméno Camus La Grande Marque. Po smrti Jean-Baptisty v roce 1894, převzal vedení společnosti Edmond a Gaston Camus vedení společnosti. Edmond pak působil jako Cellar Master, zatímco mladší bratr Gaston se staral o obchod. Společnost byla natolik obchodně úspěšná, že se dokonce stala dvorním dodavatelem koňaku na dvůr posledního ruského cara Mikuláše II.
Dalším následníkem v čele společnosti byl Michel Camus. Tomu se podařilo chytrými obchodními tahy zaútočit na mezinárodním poli. Michel oslovil americkou skupinu Duty Free a na počátku 60. let se s nimi dohodl na dodání širokého spektra produktů. V roce 1977 nastoupil do společnosti jeho syn Jean-Paul Camus jako Master Blender. Jean-Paul podporoval bezcelní obchod, který jeho otec zavedl do asijsko-pacifického regionu, zejména do Japonska a Koreje, a pevně ukotvil Camus jako jeden z pěti předních koňakových domů té doby.
Dnes je to Cyril Camus, kdo je nositelem veškeré rodinné tradice a dohlíží na nespornou kvalitu Camus Cognacu. Vývoj exportu a produktů zůstávají na vrcholu s vášní pro inovace. Cyril Camus zcela zmodernizoval interiéry koňakového domu a prosazuje svěží nový pohled na koňak pro nové století. Kůži, dřevo a samet v odstínech hnědé volí světlé barvy a kombinaci tradice a moderního designu.
Camus Ile de Ré Double Matured: Kde se země setkává s mořem
Koňak Camus Ile de Ré je výjimečná směs eaux-de-vie pěstovaných na malém ostrově Ile de Ré, v nejzápadnější části regionu Cognac známé jako Bois Ordinaires. Zde pěstované hrozny, ošlehané silnými atlantickými větry, jsou silně ovlivněny přímořským klimatem. Pro další zvýraznění chuti prošel tento koňak dvojím zráním. Zpočátku zrály v ostrovním sklepě s vysokou vlhkostí. Později se eaux-de-vie převážejí do oblasti Cognac, kde pokračují ve zrání v sudech se speciální finální úpravou ožehem, aby koňaku dodaly strukturu, tělo a jemnou kouřovou chuť. Výsledná chuť je vyjímečná kombinace ostrovního charakteru vyvážená ovocnými tóny a výjimečnou jemností.