Naud

Naud je dům s eklektickou a fascinující historií. V druhé polovině 19. století studoval zakladatel Emile Perrier umění výroby ovocných likérů v Bordeaux. Na konci století založil svůj úplně první lihovar v Bussac-Forêt v Charente-Maritime. Byl to podnikatel a definitivně cítil touhu dělat věci trochu jinak, než by ostatní považovali za „normální“ cestu. V roce 1923 Emile Perrier založil Distillerie du Donjon v srdci Ponsu, poblíž Cognacu. Emille je pravděpodobně nejznámější svými ovocnými likéry, které byly vyhlášené po celém regionu.
Jeho syn Jean-Gabrielle šel zjevně ve stopách svého otce. V roce 1936 se rozhodl, že ze starého obilného mlýna v Pinthiers, který se nachází na vlastním soukromém ostrově ohraničeném dvěma rameny řeky Seugne, bude dokonalá palírna koňaku. Přeměna byla dokončena a dodnes zůstává srdcem Naud Cognacu. Tato skrytá svatyně se pyšnila pěti měděnými destilačními přístroji a staral se o ně syn Jean-Gabrielle, Robert.
Dnes dům Naud stále zabírá upravený mlýn na obilí, doplněný autentickým vodním kolem. Po několika letech nepoužívání dnešní majitelé Jean-Michelle Naud a syn Pierre znovu zapálili měděné destilační přístroje a uvedli na trh vlastní řadu koňaků.
Jean-Michelle a Pierre byli již známí jako „odpadlíci“, a to díky otevření vůbec první palírny vodky v regionu Charente v roce 1999. Svou lásku k výrobě koňaku nadále spojují s různými dalšími likéry a lihovinami, jako je Gin a Spiced Rum. Jejich řada koňaků je malá, ale špičkové kvality a sahá od VSOP po extra kvalitu.

