Cointreau

Cointreau je jedním z nejznámějších francouzských likérů na světě. Tento vysoce kvalitní pomerančový likér vznikl v roce 1849 ve francouzském městě Angers, kde jej poprvé vyrobili bratři Édouard-Jean a Adolphe Cointreau. Jejich původním cílem bylo vytvořit jemnější a aromatičtější likér, než jaký byl tehdy běžně dostupný.

Zásadní inovace přišla s Édouardem Cointreau mladším, který v roce 1875 zdokonalil recepturu a vytvořil čistý, průzračný likér s intenzivním pomerančovým aroma a dokonale vyváženou chutí mezi sladkostí a hořkostí.

Cointreau je vyráběn z kůry hořkých i sladkých pomerančů, které pocházejí z různých koutů světa, například ze Španělska, Brazílie nebo Haiti. Kůra se suší, aby si zachovala esenciální oleje, a poté se destiluje spolu s alkoholem, cukrem a vodou.