Camus

V roce 1863 Jean-Baptiste Camus založil kolektiv výrobců, aby vytvořili koňak nejvyšší kvality, nazvaný „La Grande Marque“. Protože vývoj byl velmi pozitivní a obchod vzkvétal, Jean-Baptiste se rozhodl odkoupit své partnery a založit vlastní nezávislý koňakový dům, který pojmenoval Camus La Grande Marque. Po jeho smrti převzaly jeho dvě písně Edmond a Gaston Camus vedení společnosti v roce 1894. Edmond pak působil jako Cellar Master, zatímco mladší bratr Gaston se staral o export. Gastonovy cesty přinesly velký úspěch; dokonce dostal od dvora posledního ruského cara Mikuláše II. rozkaz, aby je zásoboval jemnými lihovinami. 

Po dvou bratrech následoval Michel Camus, další chytrý podnikatel. Ještě agresivněji zaútočil na mezinárodní trh a v rostoucím bezcelním trhu viděl obrovský potenciál. Michel oslovil americkou skupinu Duty Free a na počátku 60. let se s nimi dohodl na dodání různých produktů, včetně luxusních karaf vyrobených z porcelánu Limoges a Baccarat Crystal. V roce 1977 nastoupil do společnosti jeho syn Jean-Paul Camus jako Master Blender. Jean-Paul podporoval bezcelní obchod, který jeho otec zavedl do asijsko-pacifického regionu, zejména do Japonska a Koreje, a pevně ustanovil Camus jako jeden z pěti předních koňakových domů té doby.

Dnes je to právě Cyril Camus, kdo je nositelem veškeré rodinné tradice a dohlíží na nespornou kvalitu Camus Cognacu. Vývoj exportu a vývoj produktů zůstávají na vrcholu s vášní pro inovace. Cyril Camus zcela zmodernizoval interiéry Cognac domu a spoléhá se na svěží nový pohled na koňak pro nové století. Místo kůže, dřeva a sametu v odstínech hnědé volí světlé barvy a kombinaci tradice a moderního designu.

Obchodní strategií moderního Maison Camus je diverzifikace, která je vede do budoucnosti Cognacu. S využitím silných stránek tradice zůstávají také v popředí vědy, aby dosáhly nové úrovně intenzity vůně a chuti.