Bache Gabrielsen

Thomas Bache-Gabrielsen, mladý poručík z Norska, byl vychován v tradici lihovin, protože jeho otec byl hlavou Holmestrands Samlag, velkého obchodníka s lihovinami na konci 19. století. Thomas se přestěhoval do Charente v roce 1903, aby spojil své síly se svým přítelem Peterem Rustadem, rovněž Norem. Společně převzali koňakový dům A. Edmond Dupuy, který dodnes vyrábí vlastní značku, a v roce 1905 založili společnost Rustad & Bache Gabrielsen.

V roce 1906 se Thomas oženil s místní Francouzkou z obchodu s koňakem, což ho ještě více implantovalo do tohoto odvětví a poskytlo mu cenný vhled do výroby koňaku. Když Rustad zemřel při tragické nehodě na motocyklu v roce 1916, Thomas pokračoval v podnikání spolu se svým nejstarším synem Réném, aby zajistil, že společnost bude v pořádku předána dalším generacím. Když Thomas v roce 1942 zemřel, Réné Bache-Gabrielsen vedl koňak úspěšně téměř půl století, dokud ho v roce 1968 nepřevzal jeho nejstarší syn Christian.

Dnes Bache Gabrielsen vede ve čtvrté generaci Hervé Bache-Gabrielsen, syn Christiana Bache-Gabrielsena, který nedávno převzal vedení po svém otci v roce 2009. Pokračuje v tradici spojování tradice s moderními standardy. Poté, co vystudoval ekonomii, si je dobře vědom toho, že trh s koňakem v současnosti prochází přerodem, kterému je třeba se přizpůsobit.

Až do dnešního dne všichni zaměstnanci ctí filozofii, že koňak je umění samo o sobě, a pomáhají domu dále růst a expandovat na mezinárodní úrovni. Jejich produkty jsou distribuovány v Evropské unii, Japonsku, Tchaj-wanu, Rusku, USA a také ve Střední a Jižní Americe. Bache Gabrielsen stále více vstupuje na trh Duty Free ve skandinávských hlavních městech a Kanadě. S 36 % celkových prodejů koňaku jsou lídrem norského trhu s přibližně 1 milionem prodaných lahví ročně.