Oblast Bons Bois

Oblast Bons Bois tvoří pomyslný pstenec kolem oblastí Grande Champagne, Petite Champagne a Borderies. Se svou rozlohou 386.000 hektarů je největší produkční oblastí z hlediska rozlohy. Rozloha vinic však zabírá jen asi 9.300 hektarů což odpovídá asi 12 % celé oblasti Cognac.
Jedná se z povahy plošného rozložení o oblast s největší různorodostí klimatických podmínek. Části sousedící s regionem Bois Ordinaires jsou ovlivňovány působením Atlantiku, zatímco vnitrozemská část regionu je ovlivněna zcela jinými klimatickými podmínkami.
Hlavním spojujícím prvkem je půda, která obsahuje množství písků. V částech sousedících s Bois Ordinaires se jedná o písek po ústupu moře, zatímco ve vnitrozemských částech regionu je půda písková a jílovitá vlivem eroze svahů pohoří Massif Central.
Bons Bois produkuje diky všem krajinným prvkům lehké víno s nižším obsahem alkoholu, které je vhodné pro dvojitou destilaci a následné zrání. Podobně jako koňaky z Bois Ordinaires zrají i koňaky z Bons Bois rychle. Rychleji se dokáží zbavovat agresivity čerstvého destilátu a lépe se snoubí s vodou při snižování obsahu alkoholu.
Koňaky z této oblasti se často používají do směsí starších koňaků z jiných produkčních oblastí, které oživují, dodávají jim čerstvost a ovocnost.