Zacapa – rum z nebe, stvořený nad oblaky

Rum Zacapa pochází z Guatemaly, země vulkánů, úrodné půdy a mystické kultury Mayů. Značka byla založena roku 1976 na počest stého výročí města Zacapa, ležícího v údolí řeky Motagua.
Od té doby se Zacapa stala symbolem luxusního rumu, oceňovaného po celém světě pro svou hloubku, jemnost a eleganci. Zacapa není jen nápoj – je to cesta od tropického slunce po chladné mlhy hor, kde rum zraje v podmínkách, které mu dávají jeho jedinečný charakter. Zacapa se vyrábí výhradně z panenského medu z cukrové třtiny (nikoli z melasy), což zajišťuje jemnější, čistší a sladší profil. Po destilaci se rum dopravuje do „Dům nad oblaky“ (La Casa Sobre las Nubes), umístěného ve výšce 2 300 metrů nad mořem. Právě zde, v chladném horském klimatu, probíhá unikátní proces zrání Solera System – směs rumů různých stáří (od 6 do 25 let) odpočívá v sudech po bourbonu, sherry a víně Pedro Ximénez. Výsledkem je rum s neobyčejnou hloubkou, jemností a komplexností.

Rum Zacapa je sametový, aromatický a elegantně sladký. Typické jsou tóny karamelu, kakaa, sušeného ovoce, medu, pomerančové kůry, vanilky a lehkého kouře. Každý doušek nabízí vrstevnatý zážitek – od sladkého úvodu přes teplé dřevité tóny až po dlouhý, harmonický závěr. Každá láhev je ručně zdobená tradičním pásem petate, tkaným z palmových listů mayskými ženami – symbolem řemesla, kultury a ženské síly Guatemaly.

Za každou lahví stojí Master Blender Lorena Vásquez, jedna z nejuznávanějších osobností rumového světa. Její filozofie spojuje vědu, tradici a intuici – každá směs je pečlivě vyvážená, aby odrážela ducha Guatemaly i ženskou citlivost pro detail.

  • Zacapa 23 Solera – nejznámější rum značky, vyvážený a komplexní, s tóny karamelu, medu, dubu a sušeného ovoce. Ideální vstup do světa Zacapy.

  • Ron Zacapa El Alma 23yvýjimečný guatemalský rum s tóny karamelu, vanilky a lehkého kouře, zrající 23 let v sudech po bourbonu a sherry.

  • Ron Zacapa La Armonía 23y – jemný guatemalský rum s tóny rozinek, ořechů a sherry, dokončený v sudech po sherry Oloroso.

  • Zacapa Edición Negra – bohatší, kouřovější varianta s hlubšími tóny čokolády, pražených ořechů a koření. Zraje v silně vypálených sudech.

  • Zacapa XO – luxusní blend rumů zrajících až 25 let, s tóny sušených švestek, tmavé čokolády a karamelizovaných mandlí. Závěr je dlouhý, jemný a hedvábný.

  • Zacapa Royal – raritní edice, zrající v sudech z francouzského dubu z lesů Le Bois du Roy. Symbol vrcholného mistrovství domu Zacapa.

Rum Zacapa je tak nejen symbolem luxusu, ale i příběhem o řemesle, přírodě a lidech, kteří ho s láskou tvoří.

%s ...
%s
%image %title %code %s
%s