Zboží skladem
98% zboží máme skladem. Díky tomu nebudete na svou objednávku čekat.
Koňak je mezi destiláty zcela vyjímečný. Po odborném míchání se roky trpělivě čeká na to, aby se chutě prolnuly, zatímco proces zrání přeměňuje destilované bílé víno na lahodný koňak. Jakmile se však koňak dostane do láhve, jsou zastaveny veškeré procesy zrání. Dá se říci, že od chvíle lahvování je možné koňak již jen uchovat ve stejné kvalitě, nebo jej špatným skladováním zhoršit. Aby měl koňak dlouhou trvanlivost, je tedy důležité zajistit jeho skladování při ideálních podmínkách.
Koňak vyžaduje stálou teplotu mezi 15 až 20 stupňů Celsia. Extrémní teplo může vytlačit korkovou zátku nebo dokonce prasknout lahev. Na druhou stranu, pokud je příliš nízká, může otupit chutě.
Koňak není příznivcem slunečního svitu. Když se koňak setká s UV světlem, vyprchaávají chuťové a čichové nuance a koňak ztrácí svůj luxusního profil. Lahve skladujte na tmavém místě, mimo přímé sluneční světlo nebo jasné umělé světlo. Vhodná může být skříňka, nebo vitrýna ve spoře osvětleném rohu.
Na rozdíl od vína by měl být koňak skladován nastojato. Skladování lahví nastojato zabraňuje tomu, aby vysoký obsah alkoholu (obvykle 40 %) poškodil korkovou zátku. To je důležité, protože poškozený korek může propustit vzduch, urychlit oxidaci a změnit chuť koňaku.
Jakmile otevřete láhev, vsoupí na scénu pomalý oxidační proces, který může postupně změnit chuť koňaku.
Poměrně často je koňak po otevření přeléván do karaf. Děje se tak obvykle z estetických důvodů (křišťálové sklo je úchvatné). Pokud používáte karafu, vyberte si takovou, která má těsný uzávěr a uložte ji na tmavém místě.
98% zboží máme skladem. Díky tomu nebudete na svou objednávku čekat.
Fotky a popisy koňaků přesně odpovídají tomu, co při předání obdržíte.
Potřebujete poradit s výběrem, nebo jen něco ověřit?
Jsme tu pro vás.
Jsme rodinná společnost, která miluje vše, co se točí kolem světa koňaku.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.